Stichting Simon de Heer

 

Aris de Heer leefde van 1806 tot 1874 en zou volgens de overlevering na zijn 15e verjaardag geen enkele partij meer hebben verloren.
Op het beroemde schilderij van Simon de Heer prijkt Aris temidden van zijn zoons Klaas en Jan met daarachter Anthoon Zomerdijk.

In Hoofdlijn, het dammagazine, wordt uit de doeken gedaan of Aris de Heer de grootste dammer uit de 19e eeuw was.

Klik hier voor het volledige artikel.

 

 

Hanne Meijer - De Heer  (1926 - 2013) (dochter van Simon de Heer)
Haar beeldend naaldwerk kenmerkt zich door een heel eigen en vrije vormgeving. Een voorafgaande schets dient slechts als aanleiding voor het verdere borduren in niet te voren vastgestelde steken. Deze worden pas tijdens het werk bepaald door kleur en materiaalkeuze, grootte en richting. Zo ontstaan fijne, haast grafisch aandoende geborduurde werken naast de grovere. Haar onderwerpen geven de verbondenheid aan van natuur, mens en kosmos.
 
 
 
 

 

 

 

De stichting “Ons Bloemendaal” zet zich sinds 1977 in voor het behoud van het erfgoed van historie, cultuur en natuur in Vogelenzang, Aerdenhout, Overveen, Bloemendaal en omgeving.

 

 

 

 

Als historisch centrum voor de regio Waterland zet Het Waterlands Archief zich op alle mogelijke manieren in om een ieder die daarnaar op zoek is, behulpzaam te zijn bij het zoeken en vinden van informatie over de geschiedenis van het gebied en haar bewoners.

 

 

 

Voor het restaureren van uw schilderijen kunt u prima terecht bij Boeijink & Boekel schilderijenrestauratie. De Stichting Simon de Heer heeft zeer goede ervaringen. Het bedrijf is gevestigd in Haarlem en makkelijk bereikbaar.